Predsednik,

Dr Orhan Dragaš je rođen u Prizrenu. Osnovnu školu je završio u Dragašu, a srednju i fakultet u Beogradu. Devedesetih godina prošlog veka aktivno je bio uključen u borbu protiv režima Slobodana Miloševića, kao član i funkcioner Srpskog pokreta obnove. Aktivno je učestvovao u nekoliko Međunarodnih projekata na temu demokratizacije društva i promocije građanskih sloboda. Kao direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, 2004. godine je organizovao prvu međunarodnu Konferenciju na temu “Reforma sektora bezbednosti u Srbiji i Crnoj Gori”, koja je održana u Beogradu. Učesnik je više međunarodnih Konferencija na temu borbe protiv terorizma i savremenih bezbednosnih pretnji koje su održane u SAD, Rusiji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Nemačkoj i Belgiji. Devedesetih godina je učestvovao u nekoliko Seminara o demokratizaciji društva i parlamentarizma u organizaciji „FUTURE OF EUROPE TRUST“, kao predsednik Saveta za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Srpskog pokreta obnove.

 

Početkom 2005. godine osniva fakultet “Akademija za diplomatiju i bezbednost” koji je prvi takvog profila u istočnoj Evropi.

 

Magistrirao je iz oblasti ljudskih prava u sistemu bezbednosti.

 

2008. godine je izabran za predsednika nacionalne i političke organizacije “Građanska inicijativa Goranaca”.

 

2009. godine je, u izdanju izdavačke kuće RAD, objavio knjigu - udžbenik "Savremena obaveštanjo - bezbednosna zajednica, utopija ili realnost?".

 

Doktorirao je 2014. godine u Briselu, na temu: “Savremeni sistemi nacionalne bezbednosti i obaveštajno bezbednosna zajednica”. Oženjen je, ima troje dece.

 

Živi i radi u Beogradu.